FORMULA 1 2020 SEOZUNU BAŞLIYOR!

Formula 1’de 2020 yılı sezonu 15 Mart Pazar günü, Avustralya’daki Labert Park da yapılacak ilk yarışla başlayacak. Başta Dünya’yı kasıp kavuran salgının gölgesinde neler olacağı merak edilirken, spora bağlı insanların akıllarında ise sadece, 6 şampiyonluğu bulunan Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un bir kez daha şampiyon olup efsanevi pilot Michael Schumacher’in 7 kez bu başarıyı gösterme rekorunu egale edebilecek mi sorusu var. Sizler için Zeplin Blog’da derledik!

İlk Soru: Program Değişecek Mi?

15 Mart’ta start alacak Formula 1’in ikinci ayağı olan Bahreyn Grand Prix’inin, Corona virüsün yarattığı salgın yüzünden seyircisiz koşulacağı açıklandı. Formula 1 tarihinde ilk defa zorunlu olarak seyircisiz koşulacak bir yarış olması nedeniyle, özellikle Mayıs ayında Avrupa kıtasına geçecek olan Formula 1 yarışlarının ne kadar etkileneceği sorusu öne çıkıyor.

Bir çok spor müsabakasının ertelenmesi veya seyircisiz yapılması yüzünden Formula 1 yetkilileri de bu endişeyi taşıyorlar. Avrupa’daki ilk ayak olan Hollanda’da henüz bir kısıtlama olmadı ama 24 Mayıs Monako Grand Prix’i, herkesi endişelendiren ilk yarış olacak gibi gözüküyor.

İkinci Soru: Hamilton Rekoru Egale Edecek Mi?

Geçtiğimiz yıl, 4 takımla 5 şampiyonluk yaşayan 1950’lerin efsanevi Arjantinli pilotu Juan Manuel Fangio’yu geçerek 6. Şampiyonluğuna ulaşan İngiliz pilot Lewis Hamilton, Michael Schumacher’in rekorunu egale etmeye çok da uzak gözükmüyor. 6 kez üst üste markalar şampiyonluğu yaşayan Mercedes takımı da şampiyonluğun geleceğinden bu yıl da emin gözüküyorlar.

Takım arkadaşı Fin pilot Valtteri Bottas yine favoriler arasında gösterilirken, geçtiğimiz yılın en heyecan verici pilotu olarak gösterilen Red Bull takımı pilotu Max Verstappen bu ikiliyi yakından takip edecek gibi gözüküyor. 4 kez Dünya Şampiyonu olan Sebastien Vettel biraz düşüşe geçmiş gözükse de, Ferrari’den takım arkadaşı, henüz 22 yaşındaki Charles Leclerc geçtiğimiz yılın üstüne de katarak sürekli podyum mücadelesinde kalması bekleniyor.

Üçüncü Soru: Diğer Takımlar Sürpriz Yapabilirler Mi?

Geçtiğimiz sezon kendi devrimlerini yaşayan McLaren takımı, 2014 yılından beri ilk defa podyum görerek markalar sıralamasında da 4. Olarak sezonu kapattılar. Carlos Sainz ve Lando Norris gibi iki genç ve heyecan verici pilotla bu sezon, yakaladıkları bu başarıları daha yukarıya çekmeyi amaçlıyorlar.

Daniel Ricciardo ve Esteban Ocon ile bu yıl podyum hedefiyle hazırlanan Renault ve Ekim ayında 41.yaşını kutlayacak olan Kimi Raikkonen’in tecrübesinden hala fayda sağlamaya çalışacak olan Alfa Romeo takımları da öyle gözüküyor ki en fazla podyum mücadelesi yapabilecekler.

…Ve Son Soru: Formula 1 En Keyifli Şekilde Nasıl İzlenir?

Formula 1, 2020 sezonu boyunca canlı ve banttan yayınlarla S Sport ekranlarında olacak. Sizler de bu heyecana keyifli ve lezzetli bir ortamda katılmak isterseniz Zeplin Pub’larımızda sizleri bekliyor olacağız. Cadde, Moda ve Alaçatı şubelerimizde görüşmek üzere.