2019 TENİS SEZONU BİTERKEN

Teniste sezonun son virajı 18 Kasım’da başlayacak Davis Cup ile dönülürken bizler de, 2019 sezonundaki Grand Slam turnuvalarını sizlere hatırlatıp, hafızalarınızı tazelemek istedik. Erkeklerde sezona 3 büyükler damga vururken, kadınlar da ise genç isimlerin ön plana çıktığı bir sezon geçirdik.

Avustralya Açık

Ocak ayı içerisinde düzenlenen turnuvada, erkeklerde son şampiyon Roger Federer 4. Turda Stefanos Tsitsipas’a elenirken, genç yunan oyuncu yarı finalde Rafael Nadal’a 3 sette mağlup oldu. Final maçında ise Novak Djokovic İspanyol rakibini set vermeden geçerek şampiyonluğa ulaştı.

Kadınlarda ise 2018 sezonuna damga vuran 22 yaşındaki Japon oyuncu Naomi Osaka Çekyalı rakibi Petra kvitova’yı çekişmeli geçen maç sonucunda 3 sette yenmeyi başardı ve mutlu sona ulaştı. 23 kez Grand Slam sevinci yaşayan Serena Williams ise çeyrek finalde Karolina Pliskova’ya yenilmekten kurtulamadı.

Rolland Garros

Mayıs ayı denince herhalde toprak kortta gelmiş geçmiş en oyuncu olan Rafael Nadal müthiş formda geldiği Fransa’ya, otoriteleri ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmadan, Rolland Garros’da 12. Kez mutlu sona ulaşırken, finalde tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi Avusturyalı rakibi Dominic Thiem’i geçmeyi başardı. Ekselansları ve Djoker ise yarı finalde turnuvaya veda ettiler.

Kadınlarda dünya 1 numarası Avustralya Açık şampiyonu Naomi Osaka’nın henüz 3. Turda veda ettiği turnuvada, şampiyonluğa  Avustralyalı Asleigh Bartley önce yarı finalde 17 yaşındaki Rus rakibi Manda Anisimova’yı, finalde ise Çekyalı rakibi Marketa Vondrousova’yı geçerek ilk bir Grand Slam sevinci yaşamayı başardı.

Wimbledon Açık

Fransa’da yarı finalde hayal kırıklığı yaşayan ikili Novak Djokovic ve Roger Federer yaklaşık bir ay sonra tenis severlere belki de tarihin gelmiş geçmiş en güzel maçını finalde yaşattılar. 21. Grand Slam şampiyonluğuna iki kez maç puanı kullanarak yaklaşan Federer bu fırsatları tepince Novak Djokovic bu inanılmaz finali kazarak 16. Grand Slam Şampiyonluğuna ulaştı.

Wimbledon Kadınlar finalinde ise Serena Williams yine hayal kırıklığı yaşadı ve Rumen rakibi Simona Halep karşısında 2 sette mağlup oldu. 27 yaşındaki raket böylece ilk kez bir Wimbledon kupasını kazanırken 2018 Fransa Açık turnuvasından sonra ikinci Grand Slam şampiyonluğunu da kazanmış oldu.

Amerika Açık

Sezonun son Grand Slam’i Amerika Açık Turnuvasına Rafael Nadal’ın 19. Kez bir Grand Slam kazanarak ezeli rakibi Roger Federer ile arasındaki farkı sadece bir turnuvaya indirmesi oldu. Final maçına her ne kadar rahat başlasa da Rus rakibi Daniil Medvedev mücadeleyi son sete götürmeyi başardı fakat Rafa son sette teslim olmayarak mutlu sona ulaşmayı başardı.

Amerika Açık kadınlarda ise, son 7 Grand Slam finalinin 4.sünde finale çıkan Serena Williams, bu sefer de Rumen asıllı Kanadalı raket Bianca Andreescu’ya 2 sette boyun eğmek zorunda kaldı. Henüz 19 yaşındaki  Andreescu ise, çıktığı ilk Grand Slam finalinde bir tenis efsanesi mağlup ederek büyük bir başarıya imza atmış oldu.