2018 İTALYA BİSİKLET TURU

2018 İTALYA BİSİKLET TURU

  1. İtalya Bisiklet Turu (Giro d’Italia) 4 Mayıs Cuma günü ilk kez Avrupa Kıtası dışında start alarak İsrail’den başlayacak ve 27 Mayıs Pazar günü İtalya’nın başkenti Roma’da son bulacak. Son dönemde yaşanan politik nedenler nedeniyle bir kaç sporcu ve takımın endişelerine rağmen yarışın ilk etabı Kudüs’deki 9.7 kilometrelik bireysel zamana karşı koşulacak.

Tur Güzergahları ve Etaplar

Sprint finişlerinin sadece 4 kez geçileceği bu yılki İtalya Bisiklet Turunda, ilk etap dışında son dinlenme gününden sonra 34.5 km koşulacak diğer bireysel zamana karşı etabı da liderlik yarışında etkili olabilecek bir etap olacak. Genelde yüksek rakımlarda geçilecek turun 8 dağ etabı, 2018 turunun ne kadar çekişmeli geçeceğine dair mesajlar veriyor.

İtalya Bisiklet Turu Favorileri

Başı doping olayları nedeniyle belada olan ve Fransa Bisiklet Turu için henüz durumu netlik kazanmayan Chris Froome, üzerindeki tüm şüphelere rağmen bu yılki İtalya Bisiklet Turuna da katılıp triple crown (üçlü taç) yaparak tarihe geçmek istiyor ve güçlü SKY takımıyla birlikte doğal favori olarak gösteriliyor. 4 kez Fransa ve 1 kez de İspanya turlarını kazanan Kenya doğumlu Britanayalı sporcu, 2010 yılından sonra ilk kez bu turda mücadele edecek.

Diğer favoriler arasındaki en güçlü isim ise geçtiğimiz yıl zamana karşı etaplarında açtığı farkları zorlu dağ etaplarında muhafaza ederek turu şampiyon olarak göğüsleyen Hollandalı sporcu Tom Domoulin olacak. Her ne kadar yarış öncesi formu iyi gözükmese de son şampiyon olarak ve bireysel zaman karşı etaplarda Chris Froom’a karşı koyabilecek en güçlü sporcu olarak dikkat çekiyor.

Sezon başında Birleşik Arap Emrlikleri takımına geçen Fabio Aru, kendi evinde düzenlenen turda bu kez şampiyonluk hedefiyle pedal çevirecek. Yarış öncesi iyi bir form grafiği yakalayan Astana takımından Miguel Angel Lopez, FDJ takımından geçenin seneki turun dördüncüsü Thibaut Pinot, 2016 İtalya Bisiklet turu ikincisi Esteban Chavez, artık Beyaz Mayo kategorisi dışına çıkıp genel klasman için savaşacak olan Simon Yates ve Louis Meintjes ikilisi de, tura renk katıp sürpriz yapmayı hedefleyen diğer sporcular olacaklar.

İtalya Bisiklet Turu İzlemek İçin En Keyifli Yol…

Zaman zaman Güney Alp Dağlarının tepelerinde kalan kar yığınlarıyla, hava sıcaklığının yükselmeye başladığı bu dönemde içimizi serinletecek 2018 İtalya Bisiklet Turunun tüm heyecanı, yarış boyunca Eurosport ekranlarında olacak. Yılın ilk büyük tur heyecanına ortak olmak için sizleri Zeplin Pub’larımızda bekliyor olacağız. CaddeModaAlaçatı ve Bebek şubelerimizde görüşmek üzere.