2018 FIFA DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU: FRANSA!

2016 Avrupa Futbol Şampiyonasında, rakibi Portekiz’e uzatmalarda yediği golle şampiyonluğu kaybeden Fransa, iki yıl sonra bu kez Dünya Kupası finalinde Hırvatistan’ı 4-2 gibi net bir skorla mağlup edip kupaya ulaştı. Bu iki kupa arasındaki benzerlik ise, 2016’da kupayı hak eden Fransa, hak etmeyen Portekiz’e kaybetmişti; 2018 yılında ise hak eden Hırvatistan, hak etmeyen Fransa’ya kaybetmiş oldu.

Önce Şampiyona, Sonra Modric’e Hakkını Teslim Edelim

Fransa yoğun eleştirilere rağmen Dünya Kupasına, 1998’den sonra ikinci kez uzanırken, 19 yaşındaki M’Bappe, Pele’den sonra finallerde gol atan en genç futbolcu olmayı başardı. Fransa’nın altın jenerasyonu, beklenen futbolu oynayamazken, M’Bappe takımda ön plana çıktı. Griezmann, Umtiti, Varane ve Pogba da hem attıkları goller hem de savunma oyunlarındaki disiplinleriyle dikkat çekerken, kupa törenindeki çekingen halleriyle dikkat çeken Kante ise, takımın gizli kahramanı olarak ön plana çıkıyordu.

Önümüzdeki Eylül ayında 33 yaşına girecek olan, daha henüz 2 ay önce Şampiyonlar Ligi kupası oynamış Modric, bir çok otorite tarafından turnuvanın en iyi futbolcusu oldu. Grupları 9 puanla kapatıp, eleme turlarında 3 uzatma oynayarak finale gelen Hırvatların belki bu yorgunlukları kupayı kaldıramamalarına mal oldu. Mandzukic, Rakitic, Perisic, Vrsaljko ve penaltılar kralı Subasic’in ön plana çıktığı Hırvatistan, gönüllerin şampiyonu olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.

Bronza Madalya Belçika’nın Oldu, Futbol Yine Eve Dönmedi

Dünya Kupası yarı finalinde, Fransa’ya tek golle geçilen Belçika, kendisinden beklenen oyunu tam olarak sahaya yansıtamasalar da, turnuvayı İngiltere’yi 2-0 ile geçerek 3. Olarak kapattılar. Lukaku bomba gibi girdiği Dünya Kupasını 4 golle tamamlayabilirken, Hazard, Meunier ve kaleci Courtois, Belçika takımının turnuvadaki yıldız oyuncuları oldular.

İngiltere, ulus olarak kenetlenip, son ana kadar “Futbolun Eve Dönmesini” bekledi fakat uzatmaların son bölümlerinde Hırvatistan’a yenilip yarı finalde Dünya Kupasına havlu attılar. 3.lüğü de Belçika’ya kaptıran İngilizler, tek tesellilerini 1986 yılında Lineker gibi bu turnuvada 6 gol atıp gol kralı olan Kane ile buldular. Kane’in yanı sıra Maguire, Trippier ve Lingard gibi isimler, İngiltere’de ön plana çıkan isimler oldular.

4 Yıl Sonra Katar’da Görüşmek Üzere

2022 FIFA Dünya Kupası, üzerindeki tüm şaibelere rağmen Katar’da düzenlenecek. Bu turnuvanın en dikkat çekici tarafı ise, iklim şartları nedeniyle Kasım ve Aralık aylarında oynanması olacak. Bizlerin de dileği; bol gollü, hak edenin kazandığı ve heyecanlı maçlar ile 4 yıl sonra yine görüşmek olacaktır.