2018 AMERİKAN MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

2018 Amerikan Müzik Ödülleri (AMA) 9 Ekim Salı günü Los Angeles California’daki Microsoft Theatre’daki gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Daha önceleri Kasım ayında düzenlenen, bu sene Ekim ayına çekilen ödül töreninin sunuculuğunu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Tracee Ellis Ross üstlendi.

Geceye Taylor Swift Damgası

Ödül kazananların, dinleyicilerin oylarıyla belirlendiği Amerikan Müzik Ödüllerinde, geceye damga vuran isim Taylor Swift oldu. “Yılın Sanatçısı” ödülünün yanı sıra, “Yılın En iyi Kadın Pop/Rock Sanatçısı”, “Yılın Favori Albümü” ve “Yılın Turnesi” ödüllerini de alan Taylor Swift, aldığı rekor sayıdaki ödülün yanı sıra; “Ben bu ödülleri bana verilen oylar sayesinde aldım, Amerika Birleşik Devletleri ara seçimlerinde oy vermeyi ihmal etmeyin” diyerek yaptığı politik çıkış gecenin en ilgi çeken anı oldu.

Kimler Hangi Ödülleri Aldılar?

Taylor Swift’in aldığı ödüllerin yanı sıra geceye damga vuran diğer başka bir isim ise Camila Cabello oldu. Cabello, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” ödülünün yanı sıra, Young Thug ile birlikte yaptıkları “Havana” şarkısıyla, “Yılın En İyi Müzik Klibi”, “Yılın En iyi İşbirliği” ve “Yılın Pop/Rock Favori Şarkısı” ödüllerini de kazandı.

Post Malone “Yılın En İyi Pop/Rock Erkek Sanatçısı” ödülünü alırken, Migos, Imagine Dragons ve Maroon 5 gruplarını geride bırakarak “Ylın En İyi Pop/Rock İkilisi veya Grubu” ödülüne sürpriz bir şekilde sahip oldu. Cardi B, “Yılın En İyi Hip Hop Sanatçısı” ödülüne sahip olurken, Rihanna , “Yılın EN İyi Kadın Soul/R&B Sanatçısı”, Khalid ise aynı kategorideki erkek sanatçı ödülünü aldılar.

Sekiz kategoride aday olan Drake, geceyi ödülsüz kapatırken, Carrie Underwood ve Kane Brown, “Country” müzik kategorisindeki tüm ödülleri topladılar. “Yılın En İyi Çağdaş Müzik Sanatçısı” ödülüne Shawn Mendes, “Yılın En İyi Elektronik Dans Sanatçısı” ödülünü de Marshmello sahip oldular.

Ve Tabi Gecede Sahne Alanlar

Gladys Knight, Ledisi, Mary Mary, Donnie McClurkin, CeCe Winans gibi isimlerin bir araya gelip Aretha Franklin’i, Panic! At the Disco grubunun “Bohemian Rhapsody” ile Queen’i andığı Amerikan Müzik Ödülleri 2018’de ayrıca, Taylor Swift, Cardi B, Post Malone, Camila Cabello gibi ödül sahipleri isimlerin yanı sıra, Mariah Carey, Dua Lipa, Jennifer Lopez, Missy Elliot gibi isimler de sahnede yıldızlaştılar.