2019 GRAMMY ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

61. Grammy Müzik Ödülleri 10 Şubat Pazar günü, Los Angeles Staples Center’da yapılan törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Alicia Keys’in yaptığı ödül töreninde bir çok ünlü isim sahne alırken, Kacey Musgraves 4, Lady Gaga ve Childish Gambino 3’er Grammy ödülü kazanma başarısı gösterdiler.

Childish Gambino Sürpriz Yaptı

“This is America” şarkısıyla Yılın Kaydı ve yılın En İyi Şarkısı ve Yılın En İyi Müzik Videosu ödüllerini alan Childish Gambino (Donald Glover), törende ön plana çıkan isim olurken, Yılın En İyi Albümü ödülü ise “Golden Hour” ile Kacey Musgraves’e verildi. Dua Lipa da Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı ve en iyi dans kaydı ödülleriyle ilk Grammy ödüllerini de almış oldu.

Pop, Rock, Rap ve R&B Ödülleri

En İyi Solo Performans Ödülü, “Joanne (Where Do You Think You Are Going)” şarkısıyla Lady Gaga’ya giderken, ayrıca Lady Gaga aynı şarkıyla En İyi Solo Pop Performansı yanı sıra “Shallow” şarkısı ile de En İyi Grup Pop Performansı ve EN İyi Film Şarkısı ödüllerini de aldı. Pop dalında en iyi albüm ise, “Sweetener” ile Ariana Grande’ye gitti.

Greta Van Fleet “From the Fires” ile rock kategorisinde en iyi albüm ödülünün sahibi olurken, Chris Cornell’ın ölümünün ardından yayımlanan “When Bad Does Good” adlı şarkısıyla bu ödüldeki en iyi şarkı ödülünü aldı. Beck “Colors” ile en iyi alternatif albüm ödülünün sahibi oldu.

Cardi B. Rap dalında en iyi albüm ödülüne layık görülürken, bu kategorinin en iyi şarkısı ise, Drake’in “God’s Plan” seçildi. Ella Mai “Boo’d Up” ile en iyi R&B şarkısı ödülünü alırken, bu alandaki en iyi albüm ödülü, kendi ismini verdiği albümle H.E.R’e verilirken ayrıca en iyi performans ödülünün de sahibi oldu.

Ve Sahne Alanlar

Yıllar sonra bu sahneye çıkan Diana Ross’un yanı sıra, torunu Miles Cyrus ile de düet yapan Dolly Parton öne çıkan isimler olurken, Red Hot Chili Peppers Post Malone ile sergilediği performans izleyicileri kendinden geçirdi. Jennifer Lopez ve Ricky Martin güzel anılar canlandırırken, törenin sunucusu Alicia Keys, Dua Lipa, Lady Gaga, Cardi B, Camila Cabelo, J Balvin, Young Thug, Shawn Mendes ve Katy Perry, izleyicilere unutulmaz dakikalar yaratan diğer isimlerden bir öne çıkanlar oldular.